Geproduceerd gadget

Suggestie 2: Trakteer uw medewerkers op een gadget dat u zelf produceert

Door hen een fysiek product mee te geven dat ze thuis uitpakken, geven aan hun kinderen, dat ze misschien een plaats geven in de woonkamer, geef je hen aanleidingen om in hun gezins-, familie- en vriendenkring te vertellen wat hun werk inhoudt, er erkenning voor te krijgen en er trots op te zijn. Zo laat u als werkgever niet enkel zien dat u hun werk waardeert, maar creëert u ook de kans dat ze elders nog meer appreciatie krijgen, en fier worden op hun bedrijf en hun job.

Zowel Vangenechten-Biermans als Smurfit Kappa Turnhout beproefden in het verleden reeds deze formule.


“Het kaartspel dat we onze medewerkers cadeau gaven, paste ook in een campagne rond veiligheid. Op de kaarten prijken veiligheidspictogrammen. Zo vingen we twee vliegen in één klap.”

Johan Korsten, HR Manager Vangenechten-Biermans.


Onze sector en het productieapparaat dat we ter beschikking hebben, lenen er zich vaak uitstekend toe om zelf een gadget te ontwerpen en te produceren waarop u de werknemers kan trakteren. Via het gadget kan u hen belonen voor een speciale gelegenheid of een knappe prestatie of hen gewoon verrassen met een leuke attentie. Maar bovenal reikt u hen een product aan dat illustreert wat ze doen, voor welke bewerkingen ze instaan, waar hun expertise zit.

Johan Korsten (HR Manager Vangenechten-Biermans): “We gaven onze medewerkers al meermaals een gadget dat ze zelf ontworpen en geproduceerd hadden: ik herinner me nog een puzzel, en recenter ook een kaartspel. Het zijn prima attenties, en bovendien kan je via de beelden en bedrukking ook nog een inhoudelijke boodschap meegeven.”


Ook bij SK Turnhout trakteerden ze de medewerkers al regelmatig op extraatjes      die vooral bij de kinderen erg in de smaak vallen.


“Ja, het zijn kleine extra’s, maar het

blijft wel hangen. De vouwauto die we

ooit kregen, heb ik nog steeds.”

Jacques, stanser bij SK Turnhout.


Harry Kerkhofs (HR Manager SK Turnhout): “Bij het kerstpakket voor de medewerkers voegen we vaak een vouw- en kleurplaat toe. Ooit ontwierpen we zelfs een vorm die ze tot een auto konden vouwen.”


De mogelijkheden zijn echter  eindeloos: van een kwartet dat in de broekzak past tot een luster voor de woonkamer. Ook wat de aanleiding betreft, kan je alle kanten uit: een familiedag, de verjaardag van de firma, een lange periode zonder arbeidsongeval, sinterklaas of het genoemde kerstpakket.

 

Als regel geldt dat de beste aanleidingen deze zijn waar medewerkers niet bij voorbaat een materieel extraatje aan koppelen.

Meer info?


Neem contact op met Femke Cornelissen

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED